En utav världens mest kända komiker heter Norm McDonald. Han har gjort det mesta som komiker. Men han är nog mest känd för att ha varit en central del av Saturday Night Live under tiden som det var som störst. Och så har han gjort ett gäng olika filmer med Artie Lange och andra kända och erkända komiker.Det är allmänt känt att Norm McDonald haft små eller stora spelproblem genom hela sitt liv. Så man kanske inte ska ta gambling-råd från honom. Men det finns ett citat som cirkulerar som Norm sagt en gång: ”This would have been a great game if I didn’t have any money on it”. För det första är det ett roligt citat. Men det är också ett citat som man kan ta lärdom av. Lärdomen ska alltså vara att man inte ska spela så att det tar nöjet från en.Nu menar jag inte att man ska vara lika glad när man förlorar som när man vinner. Det skulle aldrig funka och det vore väl dumt att påstå att man ska kunna vara det. Men jag tror ändå att det är ganska hälsosamt att inte bli sådär superförbannad när man spelar och förlorar. Det bästa är om man kan vara någorlunda lättsam när det går motigt.Några trick som jag brukar använda mig av när jag spelar och har torskat lite mer än vad jag tänkt mig är att först sluta spela. Sedan så försöker jag sysselsätta mig med någonting annat som inte har med spel att göra. Inte ens TV-spel går bra. Laga en paj eller bygg en trappa eller något annat där du måste använda hjärna och kropp. Det är den bästa medicinen mot dåligt spelhumör enligt mig.Om du har något bra tips för att klara av motgångar i spel får du gärna höra av dig och tipsa mig. Jag gillar att förbättra mig på den punkten och försöker överlag bli lite mer harmonisk.